Venäläisten maakaupat ovat uhka – Totta vai tarua

 

Viime päivinä on keskusteltu Airiston Helmi-nimisen yhtiön maakaupoista ja niiden aiheuttamasta uhasta. Monet ovat olleet huolestuneita siitä, että ainakin tässä tapauksessa yrityksen omistamat kohteet sijaitsee ”strategisen laivaväylän” välittömässä läheisyydessä. Toisaalta on niitäkin asiantuntijoita jotka ei näe mitään hälyttävää. Huvittaa tässä tapauksessa on se, että asiantuntijat ovat täysin eri mieltä uhasta. Jotka näkevät jotain uhkaa yrittävät esittää omia mielipiteitään nimettömänä tai entisen kansanedustajan Mikko Kärnän kautta. Tosin sotilaslähteet hyvin harvoin voivat kertoa turvallisuuteen liittyviä tietoja omilla nimillään, mutta silti näiden lähteiden luotettavuutta pitää tarkastella kriittisesti.

Iltapäivälehdet ovat myyneet lehtiänsä kissankorkuisilla otsikoilla ja niiden Venäjä vastaiset toimittajat ovat iloinneet tapahtumista kuten esimerkkisi toimittaja Arja Paananen: ”Kommandopipomiesten viesti menee perille Venäjälle asti” Tätä on hieman vaikea ymmärtää, miksi tällainen olisi jotenkin ihmeellistä Venäjällä, kun siellä talousrikoksista epäiltyjä pidätetään yleensä poliisin erikoisjoukkojen toimesta. Tämän luulisi myös Arja Paanasen tietävän, kun on usein vieraillut Pietarissa ja Moskovassa. Tuskin Venäjän päättäjät pitävät tätä minään ihmeenä, kuten taas meillä Suomessa tämän tutkinnan laajuus ja saama media huomio on jotain aivan eri luokkaa, mitä olemme tähän asti tottuneet. Käsittääkseni tämä on aivan Suomen viranomaisten oma asia, miten he tutkintaan suorittavat. Ei virallinen Venäjä, toimittaja Paanasen toiveesta huolimatta, tule antamaan yhtään mitään virallista lausuntoa asiasta.

Suomessa ja monella suomalaisella on vaikea hahmottaa Venäläisten maa-ja kiinteistökauppoja. Niitä (kauppoja) on tehty mahdollisesti vain jotain satoja, jotka ovat olleet pääsiassa vain vanhoja kiinteistöjä tai pieniä järvenrantatontteja. Siten ne eivät muodosta mitään turvallisuusuhkaa, ainakaan valtakunnantasolla. Naapureilleen he saattavat aiheuttaa alkoholin käytön takia päänsärkyä ja parina päivänä poissaoloja töistä.

Monikaan ei ole huomioinut sitä, että samaan aikaan Suomessa toimii kymmenittäin (noin 40 kpl) ulkomaalaisia kaivosyhtiötä, jotka ovat hankkineet noin 43 000 km² maata kaivoksilleen. Alueena se käsittää suurin piirtein Uudenmaan,Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen ja Pohjois-Savon maakuntien kokoisen alueen, joissa asuu hieman yli kaksimiljoonaa asukasta. Tässä ei nähdä mitään turvallisuusuhkaa. Toki näissä kaivosvaltauksissa on oma uhkansa, eli yksityisen kansalaisen omaisuudella ei ole mitään turvaa, jos joku Suomessa toimiva kaivosyhtiö haluaisi perustaa kaivoksen heidän mailleen. Toisin monet kaupungit on pakkolunastaneet isojakin maa-alueita, lähes olemattomalla hinnalla. Viimeisin uutisiin yltänyt iso maiden pakkolunastus tapahtui Vantaalla. Valtakunnan turvallisuus on näiden pienten ja vaatimattomien tonteista kiinni? Ei tietenkään ole. Kyse on laajemmasta ja ikävämmästä asiasta. Suomessa ollaan hivuttautumassa pikkuhiljaa Naton jäseneksi, joten näillä uhkakuvilla halutaan vain painostaa ihmisiä Nato myönteiseksi. Mahdollisen kriisin sattuessa, nämä tontit pakkolunastetaan ja niiden omistajat voidaan häätää tai vangita mahdollisina turvallisuusuhkana. Tätä samaa tehtiin viimeksi jatkosodan aikana meillä Suomessa ja muissa sotaa käyvissä maissa, kuten esimerkkisi Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa muun muassa internointiin siellä asuneet ja syntyneet japanilaiset.

Asetekniikka on mennyt niin paljon eteenpäin viimeisten vuosikymmenien aikana, että Airiston Helmen tyyppiset tukikohdat olisivat vain taakka valloituksessa. Jos Venäjä ja Suomi olisivat vihollisia, niin Venäjä voisi iskeä meidän satamiin ja lentokenttiin lähes mistä päin maailmaa vain. Venäjä testasi Syyriassa NATO koodinimellä olevaa SS-N-30A Kalibr risteilyohjusta, jonka kantomatka on noin 2 500 km. Siten Venäjällä on kyky tuhota maamme keskeiset satamat, puolustusvoimiemme varuskunnat, ammusvarikot ja sähköverkot, ilman että heidän tarvitsisi lähettää sotilaita ensi-iskuun. Merimaaleja varten on omat lyhyen kantaman versiot, joiden torjuminen on lähestulkoon mahdotonta, koska ne lentävät kohteeseen noin 10 metrin korkeudessa.

Tänä (26. syyskuuta 2018) päivänä on lyöty lisää löylyä kirjoituksilla, joissa Airiston Helmi-tapaus olikin suunnattu Ahvenanmaata kohtaan. Siellä olisi valmisteltu Ahvenanmaan valloitusta. Tämän suuntaiset spekulaatiot aiheuttaa vain myötähäpeää, ainakin minussa.