”Minä määrään kehostani”

Usein aborttikeskustelussa perustellaan oikeutta aborttiin ”minä määrään kehostani” puolustukseen, jos vastapuolena on nainen, joka haluaa maksattaa mahdollisen seikkailunsa tuloksen yhteiskunnalla hankkimalla abortin. Toki näin tehdään ja yhteiskunta maksaa kustannukset. Suomessa naisen ei tarvitse perustella, onko hän sairas tai muuten kykenemätön huolehtimaan lapsesta. Terveyskeskukseen aika, ja homma hoituu omalla painollaan kohti lopullista toimenpidettä.

Alabaman osavaltiossa on päätetty muuttaa aborttilakia huomattavasti kireämmäksi,mitä se on muissa Yhdysvaltojen osavaltioissa tai liittovaltion tasolla. Itse en ota tähän kantaa,koska en tiedä siitä mitään, miten se lopullisesti muuttaa naisten asemaa. Otin kantaa tähän Twiittiin missä ”Nadi” otti kantaa Alabaman aborttilain kiristykseen ”Judeo-christian values, my ass” En viitsinyt ottaa tähän ”aivopieruun” kantaa. Siksi koska olisin kovin mielelläni kysellyt islamin suhtautumisen aborttiin tai naisen asemaan yleensäkin.

Keskustelussa tuli esille se, että koska yhteiskunta maksaa tupakasta aiheutuvat kulut, joka ei todellisuudessa pidä paikkaansa, niin totta kai sen (yhteiskunnan) olisi kustannettava myös sellaisia toimenpiteitä aiheutuu kahden aikuisen yhteisestä hetkestä. Tästä on vedettävä se johtopäätös, että aikoinaan Neuvostoliitossa aborttia käytettiin ehkäisykeinona. Keskustelun henki oli,että abortti on perusteltua, jos nainen on työttömänä, opiskelee tai muuten on huonosti asiat. Itse suhtaudun aborttiin hyvin kielteisesti, vaikka en ole (ainakaan omasta) mielestäni kovinkaan uskonnollinen. Suomessa on voimassa laki, jossa määrätään,että terveyskeskuksessa tai sairaalassa työskentelevä ei voi kieltäytyä abortista tai ei voi estää sen toteuttamista. Tämä on kammottavaa.

Yhteiskunnan ei pitäisi maksaa abortista. Abortti maksaa yhteiskunnalle mahdollisesti noin 10 000 euroa. Suomessa tehdään noin 9 000 aborttia vuosittain, joka korkea luku kun vertaa samaan aikaan syntyneisiin lapsiin. Minusta olisi parempi synnyttää lapsi, ja antaa se adoption kautta sellaisille vanhemmille jotka eivät saa lasta. Yhteiskunta voisi maksaa abortin vasta, jos lapsen saaminen saattaa aiheuttaa äidin kuoleman tai se lapsi olisi saanut alkunsa raiskauksen yhteydessä. Tavallinen raskaus ei ole syy tappaa syntyvä lapsi.

 

tarkennettu kohtaa “koska yhteiskunta maksaa tupakasta aiheutuvat kulut…”  9.kesäkuuta 2020